Citromos-fokhagymás-rozmaringos csirke laskagombás póréhagyma mártással és krumplipürével. Vétek lenne bármit is kihagyni a nevéből. Na meg a receptből.:)
Tegnap este egy gasztro filmet néztem, és úgy megéheztem, hogy gondoltam, összedobok valami picit extrább vacsit. Ezt találtam ki hirtelen.
1/2 kg csirkemell
1/2 fej fokhagyma
1/2 citrom
olívaolaj
ízlés szerint só, rozmaring
mártáshoz
15 dkg laskagomba
1/2 fej fokhagyma
3-4 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej
1 ek. liszt
ízlés szerint só, fehérbors, szerecsendió, bazsalikom
püréhez
1-1,5 kg krumpli
2-3 dkg vaj
1 dl tej
ízlés szerint só, szerecsendió
Elkészítem a póréhagyma mártást is. Egy kevés vajon a megroppantott fokhagymákat addig pirítom, míg előjön az illatuk, majd hozzádobom az apróra vágott pórét, zellert és gombát. Amikor ez picit lepirul, sózom, borsozom, adok hozzá bazsalikomot és jöhet az aprított vöröshagyma is. Kb fél órán át alacsonyabb lángon párolom. Ha elég puha, öntök hozzá tejet, jöhet a liszt, egy kevés szerecsendió reszelve és az egészet csomómentesre keverem és összeturmixolom. Amint kész a husi, annak a szaftját is ráöntöm.
Nekem bejött!:)
Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.
Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, a MONO art&design galériában vagy a Könyvmoly üzleteiben pedig személyesen is megvásárolhatod.