Családi receptek és emlékek

Fokhagyma leves roppanós kolbász chipsszel

2016. május 13. - Sülve főve együtt

Tegnap úgy gondoltam, picit kísérleteznék ebéd ügyben. Nemrég ettem egy étteremben fokhagyma krémlevest, de nagyon híg és tejszínes volt, és kb semmi íze. Arra gondoltam, ennél én tudok jobbat. Szóval a menü zsályás, kakukkfüves fokhagyma leves lett ropogósra sült kolbász chipsszel.

Jó az ízhatás, érdekesek a textúrák, első hallásra olyan, mintha valami gourmet fogás lenne, mégsem kell órákig a konyhában robotolni, és mindent grammra kimérni. Egy csipetnyi luxus érzet hétköznapi hozzávalókból.:)

_dsc6900_copy.jpg

Hozzávalók (kb. 4 személyre):

3 fej fokhagyma
kb. 6-8 fej vöröshagyma
kb. fél liter zöldségalaplé
1 dl joghurt
só, zsálya, kakukkfű
kevés olaj vagy vaj
néhány hajszálvékony szelet csípős kolbász 
néhány szelet pirítós

 

A fokhagymákat gerezdekre szedem, összeroppantom, megpucolom, majd feldarabolom, a vöröshagymákat is megpucolom és félkarikákra vágom. Az olajon (vagy vajon) kicsit megpirítom a fokhagymákat és a fűszereket (a só csak később jön), majd lejjebb veszem a hőfokot. Jöhet rá a jó sok hagyma és a só és hagyom összeesni, megpárolódni. Felöntöm a meleg alaplével és hagyom az egészet összefőni. Jöhet hozzá a joghurt, majd botmixerrel átpürésítem kicsit, de azért legyen mire ráharapni.:) Pár perc után le is veszem a tűzről.

A kolbászt hajszálvékonyra szeletelem, majd negyedelem és zsiradék nélkül pár perc alatt ropogósra pirítom. Lustábbak bedobhatják a mikróba is 1-2 percre. Leitatom a felesleges zsírt és mehet a leves tetejére. 

Nagyon jó az összhatása a krémes levesnek és a roppanós, fűszeres kolbásznak. Illetve nincs vad fokhagyma íze a levesnek, mivel sok hagyma is került bele.

_dsc6898_copy2.jpg

Hisz tudod, főzni jó, de sülve-főve együtt még jobb!:)

Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.

Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, vagy az oldalon feltüntetett üzletekben személyesen is megvásárolhatod.

sulvefoveegyutt.hu

www.facebook.com/sulvefoveegyutt

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr608713170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása