Családi receptek és emlékek

gyümölcs jégkrém banánból

2016. június 25. - Sülve főve együtt

A netet most elárasztotta az egészséges fagyik és jégkrémek recept dömpingje. Tavaly megjelent könyvünkben mi is megosztottuk veletek a mi verziónkat, ami csak joghurtból és gyümölcsből áll és cukor sem kell hozzá. Most pedig kipróbáltunk egy tejmentes, csak gyümölcsös verziót is.:)

meggyes-bananaos-sfe.jpg

6 adaghoz csupán egy feldarabolt és lefagyasztott banánra van szükség és kb 20-25 dkg választott gyümölcsre, ami most esetemben épp fekete cseresznye volt, de lehet eper, barack, meggy...

A lényege annyi, hogy egy banánt felkarikázva le kell fagyasztani, hiszen ez lesz a jégkrémünk alapja, majd a fagyott banánhoz hozzádobom a kimagozott gyümölcsöket és turmixgépben pépesítem. Mehetnek a jégkrém formákba. A neten olvasott verziók szerint elég 1-2 óra a mélyfagyasztóban, de nekem ennyi idő alatt még nem állt össze, se formában se ízben. Egy nap után viszont hűsítő és gyümölcsös. Na meg persze egészséges és melegben igencsak jól esik!:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr298838754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása