Családi receptek és emlékek

Házi csokipuding kókusszal

2016. augusztus 16. - Sülve főve együtt

A porpudingok ideje lejárt. A házi sokkal, de sokkal finomabb. Ráadásul pontosan tudjuk, mi van benne, és csupán kb. 20 perc alatt összedobható.

_dsc2842k.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 dkg keményítő  
2 dkg cukrozatlan kakaópor 
kb 4-6 dkg  cukor (én ezt 4 dkg xilit +1 dkg cukor keverékére váltottam ki)
2 db tojássárgája
4 dl kókusztej (persze normál tejjel is készíthető)
7-8 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
a pudingok tetejére pár marék kókuszreszelék vagy kókusz forgács

csokipuding.jpg

_dsc2825k.jpg

A kókusztejen, az étcsokin és a kókuszreszeléken kívül mindent egy lábosba dobok. A tejből először csak keveset öntök a száraz hozzávalókhoz, és csomómentesre keverem, majd jöhet hozzá a többi tej. Kis lángon, folyamatos keverés mellett, ha lehet, habverővel, hogy könnyed legyen a végeredmény, sűrűsödésig keverem. Mikor felforrt, lezárom, mehet bele a darabokra tört étcsoki. A pudingot kis befőttesüvegekbe töltöm, a tetejét megszórom a kókusszal, és kihűtöm. Mikor pedig az egész lakást belengi a mennyei csokoládés-kókuszos puding illat, máris szebb a világ.:)

_dsc2823k.jpg

_dsc2838k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr3410416014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása