Családi receptek és emlékek

Francia quiche egy kis csavarral

2017. március 02. - Sülve főve együtt

Pár napot Párizsban töltöttünk, így nem maradhatott ki, hogy rengeteget kóstoljunk is az ottani ízekből. Ma reggel pedig úgy alakult, hogy szinte üres volt a hűtő, semmi reggelinek való, ekkor ugrott be, hogy készítsek egy qiuche-t némi csavarral. Ez ugye nem más, mint a franciák lepénye mindenféle jóval töltve. :)
Tejmentesen, a hűtőben rejlő pár alapanyagból dobtam össze reggelinek.
quichek.jpg

Hozzávalók 4 személyre (ebből kb. 4 db kis méretű quiche vagy egy nagy készíthető)

tésztához
25 dkg finomliszt
5 dkg hideg margarin (mivel ezt most laktózmentesen készítem, vaj helyett margarint használok)
7 dkg libazsír, amit Anyu sütött ki, amikor ropogós libatepertőt készített ;) Mindig van itthon egy adag házi libazsír.
2 db tojás
1 kk. só

töltelékhez
Az eredeti quiche tejszínes kecskesajtos-spenótos töltelékkel készül, de létezik kismillió-féle változat. Húsos, zöldséges, sajtos... Ahogy írtam is, én azt a pár alapanyagot használtam fel, amit a hűtő rejtett, és így is igazán finom lett a végeredmény.

1/2 grillcsirke
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 db héjában főtt krumpli
2 db tojás
néhány szál medvehagyma (a mélyhűtőben mindig van zöldfűszer lefagyasztva, hogy ne csak akkor ehessem, amikor a szezonja van:))
só, kakukkfű, petrezselyem

vegyes saláta a tálaláshoz

quichek2k.jpg

A tésztához a hideg alapanyagokat összemorzsolom, összegyúrom, majd hűtőben fél óráig pihentetem.


Ez alatt elkészítem a tölteléket. Egy kevés zsiradékon megfonnyasztom a félkarikára vágott hagymát, a fokhagymát, majd jöhet az apróra vágott maradék grillcsirke is. Fűszerezem, lepirítom. Beledobom a felkockázott főtt krumplit és a medvehagymát is. A tojásokat felverem, majd a husis tölteléket hozzákeverem. Nem a tojást öntöm a serpenyőbe, mert azonnal megsülne.:)


A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, belesimítom a formákba, megszurkálom az alját villával, majd lecsípem a kilógó részeket. Beleöntöm a tölteléket és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütöm.


Salátával tálalom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1712304063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása