Még sose készítettem Pavlova tortát, de most egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam egy bevált receptet, ráadásul az epreim is kezdtek megérni a teraszon, tehát minden összeállt, hogy végre én is elkészítsem!:)
Szóval ez a recept nem saját, csupán feldobtam csokival és vanília rúddal.
Szerintem tökéletes olyan nyári napokra, amikor egy falat luxusra vágyunk.
Hozzávalók 4-6 személyre
4 db tojás (csak a fehérjére van szükség)
1/2 citrom leve
1/2 vanília rúd kikapargatott magjai
11 dkg kristálycukor
11 dkg porcukor
1 ek. keményítő
1 csipet só
1 tábla étcsoki
1-2 csepp olaj
pár marék friss gyümölcs
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojásfehérjéket a vanília kikapargatott magjával, a kristálycukorral, sóval és citromlével kemény habbá verem, majd hozzászitálom a porcukrot és a keményítőt. Sütőpapírral bélelt lapos tepsin 2 kör alakú halmazba pakolom, majd 180 fokra előmelegített sütőben csupán 140 fokon 90 percig sütöm. Fontos, hogy a belseje még ne száradjon ki teljesen, pillecukor állagú legyen.
A tetejére (pár csepp olajjal elkevert) olvasztott csokit kenek és ráhalmozom a friss gyümölcsöket. Megszórom még egy kevés porcukorral, és falhatjuk!