Családi receptek és emlékek

Pavlova eperrel, áfonyával és csokival

2017. május 21. - Sülve főve együtt

Még sose készítettem Pavlova tortát, de most egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam egy bevált receptet, ráadásul az epreim is kezdtek megérni a teraszon, tehát minden összeállt, hogy végre én is elkészítsem!:)
Szóval ez a recept nem saját, csupán feldobtam csokival és vanília rúddal.

Szerintem tökéletes olyan nyári napokra, amikor egy falat luxusra vágyunk.

pavlova.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre

4 db tojás (csak a fehérjére van szükség)
1/2 citrom leve
1/2 vanília rúd kikapargatott magjai
11 dkg kristálycukor
11 dkg porcukor
1 ek. keményítő
1 csipet só

1 tábla étcsoki
1-2 csepp olaj
pár marék friss gyümölcs 
porcukor a szóráshoz

 

Elkészítés
A tojásfehérjéket a vanília kikapargatott magjával, a kristálycukorral, sóval és citromlével kemény habbá verem, majd hozzászitálom a porcukrot és a keményítőt. Sütőpapírral bélelt lapos tepsin 2 kör alakú halmazba pakolom, majd 180 fokra előmelegített sütőben csupán 140 fokon 90 percig sütöm. Fontos, hogy a belseje még ne száradjon ki teljesen, pillecukor állagú legyen.

A tetejére (pár csepp olajjal elkevert) olvasztott csokit kenek és ráhalmozom a friss gyümölcsöket. Megszórom még egy kevés porcukorral, és falhatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

http://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr9512530379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.