Kicsit az őszt idézi nekem ez az étel, erdő, őszi színek és persze a gomba miatt. A gomba ilyenkor nagyobb szerepet kap az asztalon, pedig ezek a gombafajták, amik ebben az ételben szerepelnek, egész évben elérhetőek. Szerintem nagyon finom, és nem hiányzik belőle a hús.
Hozzávalók 3-4 személyre
vöröshagyma
olaj
500 g gomba, én fele barna csiperkét, fele laskagombát használtam
200 g paradicsompüré
4-5 kisebb gerezd fokhagyma
2-3 ek. ketchup
vad fűszerkeverék ízlés szerint
250 g marék friss bébispenót
só, bors
spagetti tészta
A vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, rádobom a megtisztított, felszeletelt gombákat. Amikor kicsit megpirultak, jöhet rájuk a paradicsompüré, a reszelt fokhagyma és a ketchup, utóbbi kicsit édesít rajta. Fűszerezem, lefedve hagyom főni alacsony lángon kb. 20 percet. Amíg fő, addig megfőzöm a spagetti tésztát is. Amikor megvan, rászórom a gombás ragura a spenótot, és lehet is tálalni.
Tipp:
Aki szeretné, parmezánnal meghintheti a végén.