Családi receptek és emlékek

Gombás-spenótos tészta

2017. október 19. - Sülve főve együtt

Kicsit az őszt idézi nekem ez az étel, erdő, őszi színek és persze a gomba miatt. A gomba ilyenkor nagyobb szerepet kap az asztalon, pedig ezek a gombafajták, amik ebben az ételben szerepelnek, egész évben elérhetőek. Szerintem nagyon finom, és nem hiányzik belőle a hús. 

_dsc0201-jav.jpg

Hozzávalók 3-4 személyre

vöröshagyma
olaj
500 g gomba, én fele barna csiperkét, fele laskagombát használtam
200 g paradicsompüré
4-5 kisebb gerezd fokhagyma
2-3 ek. ketchup
vad fűszerkeverék ízlés szerint
250 g marék friss bébispenót
só, bors
spagetti tészta

A vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, rádobom a megtisztított, felszeletelt gombákat. Amikor kicsit megpirultak, jöhet rájuk a paradicsompüré, a reszelt fokhagyma és a ketchup, utóbbi kicsit édesít rajta. Fűszerezem, lefedve hagyom főni alacsony lángon kb. 20 percet. Amíg fő, addig megfőzöm a spagetti tésztát is. Amikor megvan, rászórom a gombás ragura a spenótot, és lehet is tálalni. 

Tipp:
Aki szeretné, parmezánnal meghintheti a végén.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr2013027504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

vitéz Beverneky 2017.10.20. 09:43:02

próbáld ki ugyan ezt paradicsom helyett tejszínnel.
nem nyomja el a gomba- spenót kombót.

Sülve főve együtt 2017.10.20. 16:30:59

Köszönjük a tippet! Igen van, hogy úgy készítjük, de most paradicsomosra vágytunk. :) Szép hétvégét!