Családi receptek és emlékek

Brokkolival, karfiollal és répával sült csirke joghurttal és füstölt sajttal

2017. november 04. - Sülve főve együtt

Gyors és egyszerű rakott finomság, ha már unod a hús, krumpli kombinációt. A gyorsfagyasztott zöldségek megtartják vitamintartalmuk nagy részét, és már elő is vannak készítve, így gyorsabban készül el velük az étel.

_dsc0208j-k.jpg

Hozzávalók 4 főre

1 kg fagyasztott vegyes zöldség, brokkoli, karfiol, répa
2 nagy pohár görögjoghurt 
füstölt sajt, lehet friss (túró állagú) és érlelt is
50 dkg csirkecombfilé
1 tk. kukoricakeményítő
kevés libazsír 
zöldségalaplé
4 gerezd fokhagyma
só, oregano, bazsalikom


A csirkét felkockázom, libazsíron lepirítom. Mehet rá egy kevés, kb. 1-2 dl zöldségalaplé, 1 nagy pohár joghurt, a reszelt fokhagyma fele és a fűszerek. A sajtot előre megkósolom, hogy tudjam, mennyire sós, és ehhez képest sózom az ételt. A keményítőt egy kis tálba rakom, és a hőkiegyenlítés miatt szedek rá a forró joghurtos keverékből, elegyítem, és ezt is a húshoz öntöm. Készre főzöm. Amíg fő, vizet forralok, mikor forr, sózom, és mehet bele a fagyasztott zöldség. Amint illatozni kezd, leszűröm. Most következik a tepsibe rétegzés. Alulra a joghurtos hús, tetejére az üde színű zöldség. A másik pohár joghurtba reszelem a maradék fokhagymát, sózom, és rakok ebbe is oreganot és bazsalikomot is. Majd leöntöm vele a  tepsibe rendezett zöldségeket. Tetejét jól megszórom füstölt sajttal, majd 220 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr5513172702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása