Családi receptek és emlékek

Amerikai palacsinta házi csokiöntettel

2016. április 04. - Sülve főve együtt

Ritkán kívánok édeset reggelire, nálam sokkal jobb napindító egy kiadós rántotta, vagy más villásreggeli, egy emeletes grill szendvics, esetleg csak egy smoothie, de a most vasárnapot egy brutális, emeletes, gyümölcsös, csokiöntetes amerikai palacsintával kezdtük. Szó mi szó, megadtuk a módját!:)

palacsinta_copy.jpg

Hozzávalók kb 8-10 palacsintához
tésztához
2 db tojás
8 dkg finomliszt
5 dkg zabliszt (vagy simán csak 13 dkg finomliszt, de itt egy picit enyhíteni akartam a cukor- és lisztbevitelen:))
2 dl tej
2 ek. vaj
2 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor
1 kk. vanília aroma
1 csipet só

öntethez
1 dl tej
2-4 ek. (cukrozott) kakaó
1 db banán
1 marék áfonya
hedonistáknak 1-2 ek. nutella;)
porcukor

_dsc3025-2_copy.jpg

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját az olvasztott vajjal, cukorral és tejjel kikeverem. A liszthez adom a sütőport és a csipet sót. Az egészet összekeverem, jöhet a vanília, majd a hab. Óvatosan átkeverem, és ha megfelelő az állaga - tehát nem klasszikus palacsintatészta állagú, de azért éppen folyik - akkor egy kiolajozott palacsintasütő közepére adagolom. Amint elkezdenek apró buborékok megjelenni, megforgatom, és pillanatok alatt kész is. A többihez már ki sem olajozom a serpenyőt, csak adagolom és fordítom.

Ha kész vannak a palacsinták, rétegezem, közé gyümölcsöt teszek, majd nyakon öntöm a csokiszósszal és megszórom porcukorral.

A csokiszószunk pofonegyszerű. Egy kevés (1/2 dl-1 dl) tejet öntök egy kis tálba, megpakolom jó sok kakaóporral és mikróban kb, fél perc alatt felforralom. Egy igazán sűrű, nem kakaó állagú öntetet kell kapni, ha nem elég sűrű, jöhet még kakaó és már kanalazhatom is.

_dsc3029_copy.jpg

 

Hisz tudod, főzni jó, de sülve-főve együtt még jobb! 

Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.

Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, vagy az oldalon feltüntetett üzletekben személyesen is megvásárolhatod.


sulvefoveegyutt.hu

www.facebook.com/sulvefoveegyutt

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr508431696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása