Családi receptek és emlékek

Kakaós-kókuszos (szója)tejberizs lime-mal és gránátalma maggal

2016. december 14. - Sülve főve együtt

Ez az igazi kényeztetés!;) És milyen extrán hangzik, pedig egy klasszikus, a jó öreg tejberizs felturbózott változata.
Akár a karácsonyi menü záró akkordja is lehet, mert előre elkészíthető, és a vacsora végéig a hűtőben várhat. Mindenki egy-egy kis feldíszített csatos üvegből eheti. :)

_dsc1848_copy.jpg

Hozzávalók 4 személyre

10 dkg rizottórizs, esetleg sushi rizs (a lényeg, hogy kerekebb szemű és nagy keményítő tartalmú rizs legyen az igazán jó állagért)
1 dl víz
4,5 dl tej (én most szójatejet használtam)
6 dkg porcukor
1/2 cs. vaníliás cukor
kb. 3 kk. ét kakaópor
1  marék kókuszreszelék
1 kk. margarin
1 csipet só
1/2 lime leve
egy gránátalma magjai

 

1 dl vízben felteszem főni a rizst, majd amikor magába szívta a vizet, jöhet a tej. Kis idő után a rizs megpuhul, ekkor jöhet a cukor, kakaó, vaníliás cukor, só és a kókuszreszelék is. Kevergetem, és amikor kezd sűrűsödni, mehet bele a margarin és a lime. Mielőtt az összes nedvességet felszívná, lezárom alatta a tüzet, kis csatos üvegekbe töltöm, tetejére jöhet a gránátalma, és hagyom kihűlni.

 

Hát ennyi!:)

Ne felejtsétek el, hogy főzni jó, de sülve-főve együtt még jobb!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr2212046793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.