Családi receptek és emlékek

Ragacsos, ázsiai csirkeszárnyak

2017. január 31. - Sülve főve együtt

A csirkeszárny szerintem sütve a legjobb, úgy, ha ragacsos és cuppogós!:)
Egy kis keleti fűszerrel megbolondítva pedig nincs párja.

_dsc2419k.jpg

Hozzávalók 4 személyre


1 kg csirkeszárny
2 ek. méz
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 lime leve
kb. 1 dl szójaszósz (emiatt só sem szükséges)
egy kevés olaj
szerecsendió, gyömbér, chili ízlés szerint
1 kk. texasi kávés-chilis fűszerkeveréket is használtam, de ez elhagyható

A páchoz a mézet, szójaszószt, az olajat egy tálba öntöm, belereszelem a fokhagymát, és jöhetnek a fűszerek. A szárnyakat egy hőálló tálba teszem és jól bedörzsölöm a páccal. Fél óráig hagyom, majd 180-200 fokos sütőben először alufólia alatt, majd anélkül aranybarnára megsütöm. Elősütéssel együtt kb. 40-50 perc szükséges.

Mivel fért mellé még egy tepsi, egy kevés olajban megforgatott fokhagymát és apróra kockázott krumplit ropogósra sütöttem hozzá köretnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr8512172404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivancsi 2017.02.03. 10:31:43

esetleg legkozelebb ha lehetne kerni egy jo kis receptet az azsiai kis csirkerol? :) az etel neve BALUT! :) nyammiii nyammiii :)