Családi receptek és emlékek

Gazpacho/salmojero - de most olaszosan

2018. augusztus 10. - Sülve főve együtt

A gazpacho és a salmojero is spanyol paradicsomleves, melyet főzés nélkül, turmixgépben lehet pillanatok alatt elkészíteni és hidegen tálalják. Kis különbségek vannak csupán köztük, a lényeg azonban ugyanaz, a nyár hűsítő levese.

Az én verzióm kicsit olaszos, hiszen az uborkát zsenge cukkinire cseréltem, a fehérborecetet balzsamecetre és egy marék friss bazsalikom is került bele. Az összhatás friss és könnyed, üdítő nyári leves lett, extrája pedig, hogy mindent a kertből szedtem hozzá és az elkészítése csupán 5-10 perc.;)

salmojero-gazpacho.jpg

Hozzávalók /2-4 személyre/ 

3 db nagy, érett paradicsom, meghámozva
1 db zsenge cukkini
2 szelet kenyér, a héja nélkül
1 gerezd fokhagyma
1 tk. balzsamevet
2-3 ek. olaj
1 marék friss bazsalikom
só, rózsabors
1-2 dl hideg víz

A hozzávalókat felaprítom, turmixgépben összeturmixolom és lehűtöm. A türelmetlenek akár azonnal, a tányért jégre pakolva is ehetik.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr9414168651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.