Családi receptek és emlékek

Képes húsvéti beszámoló a konyhából

2019. április 21. - Sülve főve együtt

Az ünnepek úgy az igaziak számunkra, ha valóban együtt vagyunk, és amit csak lehet, mi magunk készítünk el. 
Mivel tegnap tudtunk együtt (l)enni a családdal, így nekünk előbb kezdődött a húsvét. 
Képes beszámoló érkezik a konyhából.;)


Készítettünk mini kalácsokat. Anna reggel bekeverte, kelni hagyta, majd áthozta, és együtt megfontuk.:) Utána jöttek az újításnak számító hajtogatott pogácsák. Ezt még előző este negyed 10-kor kezdtem összegyúrni, meghajtogatni, majd éjszaka a hűtőben pihent. Reggel egy újabb hajtogatás és pihentetés után belenyújtottuk a medvehagymát, megkentük tojással, megszórtuk magokkal és sajttal, majd mindenféle formában kiszaggattuk és jól megsütöttük. Ebből egy laza 4 tepsinyit sütöttünk, de estére mind elfogyott!:D Nem csoda, mindenkinek nagyon bejött, még Nagyinak is!

husvet_3x3.jpg

_dsc7380k.jpgAz egész család örült neki, hogy együtt sütkéreztünk:D
Nagyi rég volt ilyen vidám.:) (nem látszik, hogy 87 éves, igaz?)

kalacsok-medvehagymas-magos-hajtogatott-pogacsa-sfe.jpgkalácsok és pogácsák

Mire a kalácsok és a pogácsák elkészültek, megfőtt a füstölt csülök is. És elkezdtük a desszertet is, gyorsan bekevertük a répatorta tésztáját, formába öntöttük, és ment is a sütőbe. (Egyébként ezt a receptet megtaláljátok Sülve-főve együtt c. könyvünkben) Leült az egész család az asztalhoz, és a habzsi-dőzsi alatt a répatorta is megsült.
Ez után jött, ami még nem volt! A fancy díszítés eperrel, áfonyával, dióval és ehető virágokkal. Igazi tavasz elevenedett meg a tortán.:) A tészta rétegeket először meglocsoltuk a nemrég készült citrom szirupommal - ami lekvárnak indult -, majd a vajas-mascarponés krémbe is került ebből egy jó adag, a cukor nagy részét ezzel kiváltva. Erre a friss gyümölcsöket halmoztuk, rétegeztük, és a tetejét is kidíszítettük. Nem csak látványban, de ízben is igazán  fűszeres, friss és könnyed volt.:) 

_dsc7428sfe.jpgHol máshol, mint a kertben ettük meg!:)

repatorta-bogyos-gyumolcsokkel-mascarponeval-hazi-citrom-sziruppal-eheto-viraggal.jpgdiós répatorta áfonyás, epres, citrom szirupos, mascarponés krémmel és ehető virágokkal

_dsc7370sfe.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1314777656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása