Családi receptek és emlékek

Mogyorós sárgabarackos süti

2016. július 14. - Sülve főve együtt

Itt a sárgabarack szezon, hát együk, süssük és tegyük el befőttnek is!:) Én most egy szuper egyszerű sárgabarackos csodát dobtam össze, ami habkönnyű, üde és nagyon mogyorós. Tegnap sütöttem, de mára egy morzsa sem maradt.:)

barackos.JPG

 

Hozzávalók 4 gyenge étkű vagy 2 desszertkedvelő személyre:)

4 db tojás 
8 dkg vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
5 dkg darált mogyoró
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 ek. bodzaszörp
6-7 szem sárgabarack

_dsc3780-1_copy.jpg

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből habot verek, a sárgáját habosra keverem az olvasztott vajjal és a cukorral. Jöhet bele a citrom leve és a hígítatlan bodzaszörp. Igazán nem érződik majd ki az íze, de az összhatás nagyon finom.:) A lisztet összekeverem a sütőporral és a mogyoróval. 

A sárgájához forgatom felváltva a lisztes keveréket és a tojásos masszát. Mehet a kivajazott tortaformákba, a tetejére pedig a megmosott, félbevágott és kimagozott barackok. 

Kb. 190 fokon 30 perc alatt megsütöm. Ennyi, lehet enni!;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr548887214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása