Itt a sárgabarack szezon, hát együk, süssük és tegyük el befőttnek is!:) Én most egy szuper egyszerű sárgabarackos csodát dobtam össze, ami habkönnyű, üde és nagyon mogyorós. Tegnap sütöttem, de mára egy morzsa sem maradt.:)
Hozzávalók 4 gyenge étkű vagy 2 desszertkedvelő személyre:)
4 db tojás
8 dkg vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
5 dkg darált mogyoró
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 ek. bodzaszörp
6-7 szem sárgabarack
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből habot verek, a sárgáját habosra keverem az olvasztott vajjal és a cukorral. Jöhet bele a citrom leve és a hígítatlan bodzaszörp. Igazán nem érződik majd ki az íze, de az összhatás nagyon finom.:) A lisztet összekeverem a sütőporral és a mogyoróval.
A sárgájához forgatom felváltva a lisztes keveréket és a tojásos masszát. Mehet a kivajazott tortaformákba, a tetejére pedig a megmosott, félbevágott és kimagozott barackok.
Kb. 190 fokon 30 perc alatt megsütöm. Ennyi, lehet enni!;)