Családi receptek és emlékek

Piszkosul jó hókifli

2016. március 01. - Sülve főve együtt

A hókiflit nagyon könnyű elkészíteni és eléggé eteti is magát. Na de én most valami csokis sütire vágytam, így hát felturbóztam a klasszikus fehér hókiflit étcsoki darabokkal, kakaóval, pirított dióval és mandulával. Szerintem elég ütős lett!:)

hokifli-k.JPG

Hozzávalók 4 személyre

 

tésztához
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás
2,5 dkg ét kakaópor
5 dkg mandula
5 dkg dió
1 kk. vanília aroma
6-8 kocka étcsoki

tálaláshoz
porcukor

 

_dsc1195-2_copy.jpg

Azzal kezdek, hogy a diót és mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom. Fontos, hogy nem szabad megégnie, így amikor kezd illatozni, már jó is. Ezután mozsárban töröm apróra, hogy a kis kiflikben legyen mire ráharapni.

Az étcsokit is apróra vágom, majd a tészta hozzávalóit egy tálba mérem és kézzel jól összedolgozom. Nem gyúrom sokáig, hogy a vaj ne olvadjon meg. Amint összeáll a tészta, kis kifliket formázok belőle és kivajazott tepsire pakolom. 170 fokon kb 15-18 percig sütöm, majd még melegen porcukorba forgatom. Így kívül cukros és hófehér, bent pedig dugig van étcsokival és pirított magvakkal. Nyami!:)

 

Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.

Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, a MONO art&design galériában vagy a Könyvmoly üzleteiben pedig személyesen is megvásárolhatod.


sulvefoveegyutt.hu

www.facebook.com/sulvefoveegyutt

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr128431698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása