A hókiflit nagyon könnyű elkészíteni és eléggé eteti is magát. Na de én most valami csokis sütire vágytam, így hát felturbóztam a klasszikus fehér hókiflit étcsoki darabokkal, kakaóval, pirított dióval és mandulával. Szerintem elég ütős lett!:)
5 dkg mandula
5 dkg dió
1 kk. vanília aroma
6-8 kocka étcsoki
Azzal kezdek, hogy a diót és mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom. Fontos, hogy nem szabad megégnie, így amikor kezd illatozni, már jó is. Ezután mozsárban töröm apróra, hogy a kis kiflikben legyen mire ráharapni.
Az étcsokit is apróra vágom, majd a tészta hozzávalóit egy tálba mérem és kézzel jól összedolgozom. Nem gyúrom sokáig, hogy a vaj ne olvadjon meg. Amint összeáll a tészta, kis kifliket formázok belőle és kivajazott tepsire pakolom. 170 fokon kb 15-18 percig sütöm, majd még melegen porcukorba forgatom. Így kívül cukros és hófehér, bent pedig dugig van étcsokival és pirított magvakkal. Nyami!:)
Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.
Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, a MONO art&design galériában vagy a Könyvmoly üzleteiben pedig személyesen is megvásárolhatod.