Családi receptek és emlékek

Pikáns kelbimbó fűszeres sült kolbásszal

2017. november 20. - Sülve főve együtt

A kelbimbót gyerekkorom óta imádom, akkor még inkább apró mérete miatt, ami jól illett a "boltosozós" játékunkba, mint mini káposzta. Felnőtt koromra az ízét is szeretem, szerintem nagyon jó kísérő pl.: fűszeres húsokhoz is.

_dsc0013j.jpg

 

Hozzávalók 3-4 személyre

1 kg kelbimbó (lehet fagyasztott is, akkor nem kell bajlódni a megtisztítással)
8 db fűszeres sült kolbásznak való kolbász, mi baconoset és mézeset választottunk
1,5 l forró víz
csipet só
zsiradék a sütéshez


A mártáshoz, ízlés szerint változtathatóak az arányok:
kb. 2 ek. dijoni mustár
kb. 1 ek. majonéz
kb. 4-5 ek. olívaolaj
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 ek. méz
csipet só


A kelbimbót megtisztítom a külső leveleitől, ha fagyasztott még idő hatékonyabb, mert nem kell bajlódni a pucolással. Forró, sós vízben épp addig főzöm, amíg el kezd illatozni,  ekkor már puha, de még nem főtt szét.
Míg fő, elkészítem a pikáns mártást, ehhez a hozzávalókat csak elegyítenem kell. Amint megfő a kelbimbó, leszűröm és a mártásba forgatom. 
A kolbászt megsütöm, amikor már majdnem kész, és körbesütöttem az oldalait, mehet hozzá a kelbimbó, így a kolbász szafttól még jobb lesz az íze.
Forrón, savanyúsággal tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr2513324135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása