Családi receptek és emlékek

Gyors almás-diós tekercs

2017. április 17. - Sülve főve együtt

Szerettem volna valami gyümölcsös finomságot is a húsvéti asztalra. Mivel ez a húsvét hűvösebb, mint a szokásos, a jó öreg alma-dió párosra esett a választásom. Itt is fontos volt az időfaktor, hogy a családdal tölthessem a szabad időmet, ne a konyhában egyedül, ezért ennél a receptnél is a bolti leveles tésztát hívtam segítségül.

_dsc0293jav.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre

1 tekercs bolti leveles tészta
1 tojás a kenéshez

Töltelékhez:
4 db alma
1 tk. fahéj
2-3 ek. cukor ízlés szerint, az alma savanyúságától is függ
1 nagy marék dió
2 dkg vaj

Tálaláshoz:
porcukor
vanília fagylalt

Elkészítés:
Az almákat magtalanítom és apró szeletekre vágom. Forró serpenyőben a vajon megpirítom, mehet rá a cukor és végül a fahéj. Mikor már puha, pürésítővel kicsit összeturmixolom, de nem teljesen, hogy izgalmasabb legyen a struktúrája. A leveles tésztát egy tepsire rakom, kihengergetem, megolajozom a lapokat, majd egyenletesen megkenem a töltelékkel. A diót mozsárban rusztikusra töröm, és mehet is a töltelékre. Hosszabbik oldalán feltekerem a tésztát, két oldalán a tészát összecsípem, ezzel zárom a tekercset, így a belseje szaftos marad. Megkenem a tojással, és 200 fokon kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Forrón lehet is enni, mehet rá porcukor és mellé egy nagy adag, jéghideg vanília fagylalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr4012429715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása