Elkészültek a könyvek, ma hoztuk el a nyomdából! Néhányat azonnal ki is csomagoltunk, végre kézbe foghatjuk!:) Persze mi mással ünnepelhetnénk meg, mint főzéssel és evéssel?!:) Panni falafel golyókat gyártott.:)
Falafel golyók
40 dkg áztatott konzerv csicseriborsó (ha száraz, akkor 9 órán át vízben áztatom, mint a babot)
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 tk. friss, aprított petrezselyem
1 púpos tk. őrölt pirospaprika
6 szem koriandermag
6 szem szegfűszeg
1,5 tk. római kömény
2 tk. só
10 ek. liszt
1,5 tk. sütőpor
A fűszereket mozsárban durvára töröm, így az illatok és ízek frissen kerülnek a keverékhez. A hagymákat megtisztítom és apróra vágom, majd jöhet a csicseriborsó és a fűszeres keverék. Aprítóban vagy botmixerrel az egészet összepürésítem, rákanalazom a liszttel elkevert sütőport, és a végén jól összedolgozom, hogy a fűszerek egyenletesen elkeveredjenek. Ha nem áll össze, mehet hozzá egy kevés víz.
Az így összeállt masszát egy órán át pihentetem a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, aztán kezdődhet a gombócolás. Ha azzal is végeztem, forró, bő olajban néhány perc alatt készre sütöm. Friss salátával, nyers répacsíkokkal és szárzellerrel, csípős vagy fokhagymás szósszal lehet is falni. A gyors lapos kenyér pedig szuper kísérője, amit a receptkönyvben is megtaláltok.