Családi receptek és emlékek

Ez kész!:)

2015. november 24. - Sülve főve együtt

Elkészültek a könyvek, ma hoztuk el a nyomdából! Néhányat azonnal ki is csomagoltunk, végre kézbe foghatjuk!:) Persze mi mással ünnepelhetnénk meg, mint főzéssel és evéssel?!:) Panni falafel golyókat gyártott.:)

_dsc0044_copy.jpg

_dsc0038_copy.jpg

 

Falafel golyók

 

40 dkg áztatott konzerv csicseriborsó (ha száraz, akkor 9 órán át vízben áztatom, mint a babot)

1 fej hagyma

6 gerezd fokhagyma

3 tk. friss, aprított petrezselyem

1 púpos tk. őrölt pirospaprika

6 szem koriandermag

6 szem szegfűszeg

1,5 tk. római kömény

2 tk. só

10 ek. liszt

1,5 tk. sütőpor

 

A fűszereket mozsárban durvára töröm, így az illatok és ízek frissen kerülnek a keverékhez. A hagymákat megtisztítom és apróra vágom, majd jöhet a csicseriborsó és a fűszeres keverék. Aprítóban vagy botmixerrel az egészet összepürésítem, rákanalazom a liszttel elkevert sütőport, és a végén jól összedolgozom, hogy a fűszerek egyenletesen elkeveredjenek. Ha nem áll össze, mehet hozzá egy kevés víz.

Az így összeállt masszát egy órán át pihentetem a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, aztán kezdődhet a gombócolás. Ha azzal is végeztem, forró, bő olajban néhány perc alatt készre sütöm. Friss salátával, nyers répacsíkokkal és szárzellerrel, csípős vagy fokhagymás szósszal lehet is falni. A gyors lapos kenyér pedig szuper kísérője, amit a receptkönyvben is megtaláltok.

 

http://sulvefoveegyutt.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr578105280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása