Családi receptek és emlékek

Fotogén fanky fánkok

2016. február 19. - Sülve főve együtt

Jön a hétvége, süssetek pofonegyszerű fánkokat!
Ez nem a klasszikus, belül omlós, nagyon magas szalagos fánk, inkább a csörege fánkra emlékeztet, mindenképp próbáljátok ki!;)

fankok-sfe.JPG
Hozzávalók 4 személyre:

tésztához
35 dkg liszt
5 tojássárgája
2 kk. cukor
1 kis pohár tejföl 
3 dkg puha vaj
ízlés szerint vaníliás cukor
olaj a sütéshez
 
tálaláshoz
porcukor
lekvár

Ez a fánk igazi rapid fánk, hiszen nem kell keleszteni vagy pihentetni. A tojások miatt nő majd meg.

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és jól összedolgozom. Utána jöhet is a formázás. Kb. 3 mm vékonyra nyújtom, mert még szaggatás közben is nő. Lehet csíkokra vágni, lehet kiszúrt közepű karika, vagy amit csak szeretnénk. Én mini fánkokat szaggatok feles poharakkal, a közepét kilyukasztva, és rombusz alakúakat, aminek a közepét függőlegesen bevágom, és egyik sarkát átfűzöm a lyukon, ettől lesz olyan elegáns, fonott alakja, mint a fotókon. Derelyeszaggatóval még szebb lesz, de annak híján egy sima kés is megteszi. Bő, forró olajban pillanatok alatt el is készül.
Még frissen, forrón, ráolvadt porcukorral és lekvárral a legfinomabb.

Ez a recept már nem fért be a könyvünkbe, de 75 szuper családi recept és történet helyet kapott benne.

Limitált példányszámban elérhető. Az alábbi linken megrendelheted, a MONO art&design galériában vagy a Könyvmoly üzleteiben pedig személyesen is megvásárolhatod.


sulvefoveegyutt.hu

www.facebook.com/sulvefoveegyutt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr778404212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása