Muffinból létezik kismillió ízesítés, elkészítés, mindenki máshogy szereti. Most mutatok egy olyan verziót, ami igazán omlós a sütőből kivéve és már jó párszor elkészítettem. A megszokott receptekhez képest több a tojás, kevesebb a vaj és jöhet a meggybefőtt leve is!;)
Hozzávalók
2 db tojás
2 dl meggylé (a meggybefőtt leve)
15 dkg cukor
20 dkg finomliszt (átszitálva)
5 dkg margarin/vaj
1 tasak sütőpor
kb. fél üveg meggybefőtt
egy kevés vanília, fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
Ez nem egy macerás süti, pikk-pakk össze lehet dobni.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a puha margarint, a meggy levét, a vaníliát és a fahéjat.
A lisztet átszitálom, és hozzákeverem, majd jöhet a sütőpor is.
Muffin formákba öntöm, és lisztezett, kimagozott meggyeket teszek mindegyikbe.
180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm.