A csirkeszárny szerintem sütve a legjobb, úgy, ha ragacsos és cuppogós!:)
Egy kis keleti fűszerrel megbolondítva pedig nincs párja.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg csirkeszárny
2 ek. méz
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 lime leve
kb. 1 dl szójaszósz (emiatt só sem szükséges)
egy kevés olaj
szerecsendió, gyömbér, chili ízlés szerint
1 kk. texasi kávés-chilis fűszerkeveréket is használtam, de ez elhagyható
A páchoz a mézet, szójaszószt, az olajat egy tálba öntöm, belereszelem a fokhagymát, és jöhetnek a fűszerek. A szárnyakat egy hőálló tálba teszem és jól bedörzsölöm a páccal. Fél óráig hagyom, majd 180-200 fokos sütőben először alufólia alatt, majd anélkül aranybarnára megsütöm. Elősütéssel együtt kb. 40-50 perc szükséges.
Mivel fért mellé még egy tepsi, egy kevés olajban megforgatott fokhagymát és apróra kockázott krumplit ropogósra sütöttem hozzá köretnek.