Családi receptek és emlékek

Maradt húsvétról még sonka, kalács és tojás? Újragondolt húsvéti szendvics

2017. április 18. - Sülve főve együtt

Maradt még a húsvéti finomságokból, de már 4. nap nem ennéd a klasszikus húsvéti menüt? Íme egy percek alatt összedobható, elképesztően finom és gyors recept, hogy ne maradékot egyél, hanem a maradékok felhasználásával valami újat.

_dsc0307j.jpg

Hozzávalók 2 szendvicsre:

4 szelet kalács
1 tk. torma
2 tk. krémes joghurt
1 marék friss medvehagyma
2 nagy szelet sonka
2 szelet sajt
1-2 tojás
kevés vaj

A tormát és a joghurtot összekeverem, mehet bele az aprított, friss medvehagyma. A kalácsokat megkenem vajjal majd a tormakrémmel. A megkent szeletekre kerül a sonka, a sajt, én sima trappistát használtam, de lehet gorgonzola, vagy bármilyen, amit szeretünk, és épp van otthon. Végül jöhet a tetejére a másik szikkadt kalács szelet, és mehet is a szendvicssütőbe. Szuper hozzá bármilyen már elkészített tojás, az én favoritom az 5 perces tojás, aminek még krémes a sárgája, de illik hozzá a lágy- vagy éppen buggyantott tojás is. Amint elkészült az újragondolt húsvéti melegszendvics, lehet is lakomázni. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sulvefoveegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr6012434433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása